TTplus - yksilöllistä ravintovalmennusta terveytesi tueksi

Usein kysytyt kysymykset

Mitä on funktionaalinen lääketiede?
Mitä ravintovalmennuksessa tehdään?

Alta löydät vastauksia muutamiin usein kysyttyihin kysymyksiin, jotka liittyvät ravintovalmennukseen, ravintoaineisiin, terveyden tukemiseen ja muuhun terveelliseen ravitsemukseen.

Funktionaalisen lääketieteen tavoitteena on edistää terveyttä, ennakoida ja estää sairastumista ja helpottaa jo ilmennyttä sairautta parantamalla fysiologisia toimintoja. Funktionaalisen lääketieteen tärkeimmät hoitomenetelmät ovat ruokavalio, hyviä bakteereita suolistoon istuttava probioottinen hoito, elimistön paranemistapahtumia tukevat vitamiini-, hivenaine-, rasvahappo- ja lääkekasvi-valmisteet. Näillä saadaan aikaan tervehtymistä pelkän oireiden poiston asemasta.


Yksilöllinen, mahdollisimman luontainen ravitsemus sekä tarvittavat lisäravinteet ovat olennainen osa hoitoa. Asiakkaalla itsellään on aktiivinen rooli elämäntapamuutostensa toteuttajana. Hoidoissa korostuu aina yksilöllisyys sekä henkilökohtaisen vastuunottaminen paranemisprosessissa

Ravintovalmennuksessa käytetään ravitsemusta ja funktionaalista lääketiedettä ravitsemustilan korjaamiseksi, terveyden ylläpitämiseksi ja elinvoiman lisäämiseksi.


Monella ihmisellä ruokavalio poikkeaa liian paljon keholle sopivasta ja omien geeniemme mukaisesta ravitsemuksesta. Tästä seuraa ajan myötä erilaisia puutoksia ja terveysongelmia. Puhjenneita terveys-ongelmia voidaan usein korjata oikealla ravitsemuksella, tarvittaessa myös erilaisilla apu- ja lisäravinteilla, tai purkamalla elimistön aineenvaihdunnan ja maksan toksisuuskuormaa erilaisin detoksikaatiomenetelmin.

Valmennuksen hoito-ohjelma rakentuu yksilöllisesti asiakkaan terveystilanteen ja ruokavalion huolelliseen kartoitukseen, henkilökohtaisen haastattelun, ruokapäiväkirjan, oirekuviin sopivan kyselytestin ja erilaisten mittausten mukaan. Tarvittaessa voidaan turvautua laboratoriomittauksiin.


Tarvittaessa hoitosuunnitelmaa tarkistetaan prosessin aikana. Tuloksiin vaikuttaa asiakkaan sitoutuneisuus sovittuun hoito-ohjelmaan, ja aika, minkä keho tarvitsee työskennelläkseen itsensä terveeksi. Valmennuksen tehtävänä on antaa eväät ja tarvittava tuki em. prosessiin.


Ravintovalmennuksen tyypillisimpiä asiakkaita ovat ns. elintasosairauksista kärsivät ihmiset, joilla on ylipainoa, verenpainetta, kohonneet veren rasva- ja kolesteroliarvot, kohonneet veren sokeriarvot, maha-suolikanavan vaivoja, allergioita, nivelkipuja, uupumusta. Vakavimmissa sairauksissa edellytetään aina lääkärikonsultaatiota.

Hoito-ohjelma kestää vähintäänkin viikkoja, usein kuukausiakin. Kysymys on yleensä pitkäaikaisten elämäntapavirheiden aiheuttamista syvällisistä muutos- ja häiriötilojen korjaamisesta. Käyntikertoja riittää joskus jopa yksi, keskimäärin kuitenkin 2-4 kertaa. Funktionaalisista ravitsemushoidoista saadut tulokset ovat yleensä pysyviä, jollei elimistöä altisteta uudelleen niille rasituksille ja puutoksille, jotka vaivan aiheuttivat..